Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Актуелности

Амбасадор Белорусије у посети Суботици

04.04.2019.

Градоначелник Суботице Богдан Лабан састао се са амбасадором Белорусије у Србији Валеријом Бриљовом. Током срдачног сусрета разговарало се о јачању економске сарадње Суботице и Бреста, белоруског града са којим је крајем октобра 2015. године, у Градској кући, закључен Споразум о успостављању сарадње.

 12524_1.jpg

Градоначелник Лабан је изразио задовољство због посете амбасадора Бриљова и нагласио да Суботица и Брест имају потенцијала за повећање робне размене и јачање привредне и економске сарадње.

- У оквиру Регионалне привредне коморе Севернобачког управног округа, која обухвата општине Ада, Бачка Топола, Кањижа, Мали Иђош, Сента и град Суботицу, укупна робна размена са Белорусијом прошле године je износила 3,9 милиона долара. Мислимо да то није довољно, узимајући у обзир потенцијале, али у поређењу са 2017. годином, у 2018. години укупна робна размена на нивоу Коморе са Белорусијом већа je за 25 одсто – рекао је Богдан Лабан.

Уз истицање да су односи Србије и Белорусије пријатељски и без отворених питања, градоначелник Лабан захвалио се Белорусији и председнику Александру Лукашенку на континуираној подршци у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Амбасадор Валериј Бриљов је навео да су политички односи Белорусије и Србије увек били пријатељски и да је највећи део данашњег разговора био посвећен трговинској размени и јачању привредних веза између Суботице и овог региона и братског града Бреста.

– Спремни смо да извозимо технику, пољопривредну механизацију, а да из овог региона појачамо увоз вина, ракије, меса и бројних других производа, што би ојачало нашу робну размену. У наредном периоду очекујем да ће Белорусију посетити представници града Суботице са делегацијом привредника овог региона – казао је амбасадор Бриљов.

Састанку Богдана Лабана и Валерија Бриљова присуствовао је члан Градског већа задужен за област туризма, инвестиција и међународне сарадње, Срђан Самарџић.

Након пријема у Зеленој сали Градске куће, амбасадор Валериј Бриљов са сарадницима обишао је Градски музеј у Суботици.

12524_2.jpg

 

ИЗБОРИ ЗА  ЧЛАНОВЕ САВЕТА  МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА
Медија-центар и Протокол
КОНТАКТ ЦЕНТАР 024
Нацрт Локалног антикорупцијског плана Града Суботице
ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА
ЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТА
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Укидање печата
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Informator
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја
Фестивал европског филма «Палић»   (20.07.2019.-26.07.2019.)