Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Обележена годишњица Економског факултета у Суботици

18.05.2023.

На Економском факултету у Суботици данас је обележена 63. годишњица ове високошколске установе, а истовремено је отворен и 28. међународни научни скуп „SM 2023“. Свечаној академији, одржаној у амфитеатру овог факултета, присуствовао је и градоначелник Стеван Бакић који је, том приликом, Економском факултету честитао 63. годишњицу постојања и, како је рекао, квалитетног рада.

 15800_1.jpg

„Када кажем квалитетан рад Економског факултета у Суботици, онда мислим на бројне образоване кадрове које је овај факултет изнедрио и који се данас налазе на  одговорним функцијама града Суботице, северне  покрајине Републике Србије и у окружењу.

Професори Економског факултета у Суботици имају велики научни рејтинг и изузетан професионални углед на Универзитету у Новом Саду у заједници економских факултета Србије, међународном окружењу и у широј образовној и пословној јавности“, нагласио је градоначелник Бакић.

Он је истакао значај све веће повезаности суботичке локалне самоуправе и лидера привредног  развоја града Слободне зоне Суботица са Економским факултетом.

„То је изузетан спој при планирању и реализацији међународних пројеката, чији је циљ да што квалитетније образујемо кадрове који би сутра остали у нашм граду и водили овај град путем економског развоја и напретка“, казао је Бакић.

15800_2.jpg 

Градоначелник Бакић је изразио захвалност Влади Републике Србије, ресорним министарствима и Покрајинској влади за програмске подршке како Економском  факултету Суботица тако и самом Граду Суботици.

„Посебно бих издвојио Регионални иновативни стартап центар који је формиран на иницијативу града Суботице и Економског факултета Суботица у намери да  охрабримо младе који желе да се баве иновацијама и новом технологијом у остваривању њихових пословних планова и пројеката и како би што боље своје пословање реализовали“, подвукао је Бакић.

Локална самоуправа ће, додао је, наставити да подржава младе образоване кадрове.

„Желео бих да се на још виши ниво подигне сарадња лидера економског развоја Слободне зоне Суботица и лидера образовања Економског факултета како бисмо младима обезбедили да нађу своје место у овом систему и, понављам, остану у нашем граду. Суботица ће наставити да улаже у образовање и науку, јер то је најбоља инвестиција за будућност“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

 15800_3.jpg

Присутнима на свечаној академији обратили су се и декан Економског факултета у Суботици, проф. др Небојша Гвозденовић и ректор Универзитата у Новом Саду проф. др Дејан Мадић, као и покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић који је, између осталог, рекао да су „Студенти оно најбоље што Србија има” и да би „сви требало да будемо поносни на то колико је са овог факултета изашло дама и господе и колико ће их тек изаћи“.

У оквиру свечаности уприличне поводом годишњице Економског факултета, која је почела интонирањем химне Републике Србије „Боже правде“ и студентске химне „„Gaudeamus Igitur“, приређен је пригодан програм који су извели ученици суботичке Музичке школе.

 15800_4.jpg

Пре почетка обележавања 63. годишњице Економског факултета присутни на свечаности су минутом ћутања одали почаст страдалима у два трагична догађаја, 3. и 4. маја ове године, у нашој земљи.

 

 

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>