Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Отворена нова књижара Службеног гласника „Данило Киш“

22.05.2023.

У Суботици је данас, на Тргу републике 16, отварена нова књижара Службеног гласника „Данило Киш“. Отварању књижаре присуствовали су градоначелник Суботице Стеван Бакић и директор ЈП Службени гласник Младен Шарчевић, а том приликом је и представљена књига „Венац од трња за Данила Киша“ Миливоја Павловића, инспирисана животом и стваралаштвом великана српске и светске књижевности, рођеног Суботичанина.

15808_1.jpg

Градоначелник Бакић је изразио задовољства што присуствује отварању Гласникове књижаре „Данило Киш“ која ће, како је рекао, давати посебну ноту овом граду, посебно у области културе, јер Суботица носи и епитет града културе.

15808_2.jpg 

„Оно што је заједничко за град Суботицу  и Службени гласник јесте богатство наслеђа, дуге традиције. Службени гласник, основан 1992. године, баштини традицију издавања службених гласила која почиње 1813. године објављивањем 'Новина сербских'. Ово предузеће ће у августу ове године обележити 210 година традиције објављивања службених гласила. ЈП Службени гласник се по основној својој делатности бави издавањем Службеног гласника Републике Србије, али је израсло и развило се у једну од најзначајнијих  издавачких кућа у нашој земљи и окупило, по структури својих библиотека, најеминентније ауторе, уреднике, факултете и друге институције. Ја бих у име града Суботице и у своје лично име пожелео пуно успеха и срећан рад књижари 'Данило Киш', као и да  нам ојача понуду у области културе“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Директор Службеног гласника Младен Шарчевић истакао је да ће након Суботице Службени гласник наставити да шири мрежу малопродајних центара и да су за само неколико месеци отворени центри у Тутину, Пазару, Пожаревцу, Бору и другим градовима. Осим тога Шарчевић је најавио и бољу сарадњу са образовним системом како са доуниверзитетским тако и са високим образовањем и са облашћу науке.

15808_3.jpg 

„Партнер нам је Европска комисија и Министарство за евроинтеграције тако да смо данас у прилици и да колегама из школа и факултета најавимо још једну много бољу сарадњу. Квалитет ове књижаре Данило Киш и привилегија да се име које ова књижаара носи и задржи, се може мерити само са књижаром из Кнез Михајлове улице у Београду која носи име Геце Кона. Позивам Суботичане да у наредном периоду не само посећују и прате нова издања већ да аутори  одржавају промоције на свим језицима и буду наши драги партнери да заједно ширимо културу“, нагласио је Младен Шарчевић.

15808_4.jpg 

Изабране одломке из књиге, која је поред више издања на српском језику, доживела и своје мађарско и италијанско издање, на промоцији су читали ученици суботичке Гимназије „Светозар Марковић“, на српском, мађарском и италијанском језику. О књизи је говорио и њен аутор, Миливоје Павловић.

15808_5.jpg 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>