Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао отварању 15. „Пројектне недеље“

23.05.2023.

У фискултурној сали Техничке школе „Иван Сарић“ данас је отворена традиционална, петнаеста по реду „Пројектна недеља“. Отварању ове дводневне манифестације присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, рекао да „Пројектна недеља“ афирмише и промовише креативност и инвентивност ученика суботичких основних и средњих школа.

 15809_1.jpg

„Сматрам да је у тешким и изазовним временима каква су данас, образовање и уопште усмеравање наше деце и младог нараштаја на пут учености, писмености и подстрекивање на лична достигнућа, веома комплексан, одговоран, али и леп задатак. Када кажем – тешка и изазовна времена мислим на, пре свега, недавне трагичне догађаје који су задесили нашу државу Србију. Ми, као друштво, морамо да извучемо поуке, прво као родитељи, а тек онда као носиоци да ли одговорних функција, или као обични грађани. Морамо да схватимо, то је моје  лично мишљење, да школе нису установе које се баве  само сувим васпитањем, него су и установе у којима се надограђује оно што носимо из породице. Породица мора да има своју улогу и искаже праве вредности, а на свима нама је да обезбедимо услове наставницима и професорима да професионално обављају свој посао и да се баве са оним за шта су школовани и за шта примају плату“, истакао је градоначелник Бакић.

Додао је да је велики број пријављених пројеката и учесника доказ доброг и квалитетног функционисања нашег школског система који пружа подршку и подиже ниво мотивисаности ученика да искажу свој дар и таленат и покажу га кроз разне ваннаставне, али и унутар наставне активности.

 15809_2.jpg

„Држава Србија, на челу са председником Александром Вучићем, улаже огромне напоре и средства у науку, образовање и обезбеђивање услова да би наши млади остали у свом граду и у својој земљи како би касније, по окончању школовања, дали допринос развоју своје државе. У духу те политике, и град Суботица ће, заједно са Секретаријатом за друштвене делатност, и убудуће улагати не само у школску инфраструктуру, него и у јачање и развој школског система, како бисмо направили добру основу за будуће генерације ученика. Уверен да ће ’Пројектна недеља’ из године у годину само јачати и развијати се, свим учесницима, ученицима и њиховим  менторима пожелео бих да током ове манифестације успешно представе своје зање и све своје пројекте“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

Присутнима на отварању обратили су се и директорка Пословног инкубатора Суботица, Љубица Бертовић, и директор Техничке школе „Иван Сарић“, Жељко Рајчић.

 15809_3.jpg

На овогодишњој „Пројектној недељи“ у шест категорија надметаће се више од 110 пројеката које ће оцењивати 18 чланова комисије коју чине еминентне личности из света образовања, културе и привреде. Такмичиће се преко 220 учесника у шест категорија: примењена аутоматизација и роботика; уређаји, производи, склопови, макете; информатика; активности, догађаји, друштвени ангажман; основне школе и обданишта и гости, а општи критеријуми који вреднују пројекте су оригиналност и комплексност идеје, квалитет реализације и убедљивост ученика у комуникацији са комисијом.

Додела награда заказана је за сутра, у 12.00 часова, у свечаној сали ТШ „Иван Сарић“. У оквиру сваке категорије доделиће се награде за прва три места (од стране организатора и суорганизатора), као и поклони и награде спонзора. Сваке године додељује се и награда публике за један пројекат.

15809_4.jpg

У организацији манифестације „Пројектна недеља“, поред Техничке школе „Иван Сарић“, учествује и Пословни инкубатор Суботица. На овај начин, Пословни инкубатор Суботица у сарадњи са Техничком школом ,,Иван Сарић“, окупља ученике основних и средњих школа, а ове године први пут и обданишта на територији града Суботице и пружа им могућност да остваре бар један део својих снова, боље упознају себе и своје жеље, али првенствено да верују у себе и своје могућности.

 

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>