Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Додељене дипломе инжењера студентима Високе техничке школе струковних студија

08.11.2023.

У Великој већници Градске куће данас су уручене дипломе студентима који су успешно завршили студије на једном од студијских програма Високе техничке школе струковних студија у Суботици и тиме стекли титулу струковног инжењера. Свечаности у оквиру које је дипломе добило око 120 инжењера различитих профила, а нешто мање од десет студената дипломе мастер струковних студија, присуствовали су и покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић, и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, истакао како је Град Суботица посвећен стрпљивом и дугорочном инвестирању у младе и њихово знање.|

 16066_1.jpg

„Наша огромна жеља је да имамо стручњаке који ће знати да одговоре изазовима и захтевима сложених услова пословања у готово свим  областима. Управо због тога, један од приоритета суботичке локалне самоуправе је подршка образовању и стварање услова да млади, образовани људи након завршетка свог школовања нађу запослење у Суботици, остану у њој и дају допринос развоју и нашег града, и наше државе Србије”, рекао је Бакић.

Он је честитао свим студентима који данас добијају дипломе инжењера Високе техничке школе струковних студија, као и дипломе мастер струковних студија, и изразио уверење да ће се они са великим задовољством бавити професијом за коју сте се определили и за коју поседујете потребна знања и вештине.

„Од срца вам желим пуно среће и успеха и на пословном, и на приватном плану. Оно што вам – и из личног искуства – саветујем јесте да, без обзира што сте стекли академско образовање, не престајете да стрпљиво и упорно унапређујете своја знања. И да увек имате на уму неопходност сталног усавршавања, као и чињеницу да је ’знање благо које свог власника свуда прати’, да је знање заувек ваше и да вам га нико не може никада одузети”, нагласио је градоначелник Бакић.

16066_2.jpg

Додао је да је данас велики празник и за Високу техничку школу струковних студија у Суботици и да њеном руководству, професорима, сарадницима и асистентима жели да и убудуће буду гарант да ће сви студенти који заврше ову школу стећи квалитетно знање и вештине које ће им омогућити да након дипломирања започну успешну стручну каријеру.

„Надам се да ће ова узорна високообразовна установа и даље пратити трендове у инжењерским струкама, захтеве тржишта везане за високо образовање и потребе привреде, као и развојне планове и нашег града, и ове регије. И да ће, као што је то чинила и током протеклих нешто више од 60 година, изнедрити још много инжењера различитих профила који ће представљати велики ресурс знања и који ће допринети економском и друштвеном напретку заједнице у којој живе и раде”, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

16066_3.jpg

Покрајински секретар Зоран Милошевић је, тим поводом, изјавио да данашње уручење диплома инжењера студентима Високе техничке школе струковних студија показује који је то главни пут у нашем развоју, пре свега пут развоја људских ресурса, и да је све оно што данас стварамо у материјалном смислу много мање од онога што већ данас и сутра имамо у подршци инжењера и оних који ће стварати нову вредност.

 16066_4.jpg

„Остаје да направимо једну нову копчу, а то је да са социјалне пређемо на развојну иновативну економију. То ћемо урадити управо са оним људима који разумеју значај иноваторства, проналазаштва. И, наравно, значај интелектуалног капитала. Мислим да смо са Високом техничком школом струковних студија добили моћан ресурс управљања таквим процесима. Ми у Покрајинској влади дајемо пуну подршку раду свих девет високих школа, али посебно оних који управо оваквим кадровима, инжењерима у областима Мехатронике, Информационих технологија, дају снажну подршку развоју привреде. Захваљујући томе, ми стварамо предуслове моћног здравства, инфраструктуре и других подсистема нашег друштва. Данас смо посебно срећни, јер је Суботица добила оне који су наредних година снажан агрегат развоја града, Покрајине и Србије”, истакао је Зоран Милошевић.

16066_5.jpg 

Присутнима на свечаности обратили су се и добитницима диплома инжењера различитих профила (Информатика, Мехатроника, Електротехника, Машинство и Инжењерски менаџмент), као и дипломе мастер струковних студија (област Информационе технологије), пожелели пуно успеха у будућем раду и директор Високе техничке школе струковних студија проф. др Игор Фирстнер, помоћник директора за односе са јавношћу и студентима проф. др Златко Човић, координатор за међународну сарадњу проф. др Ливиа Седмина и помоћник директора за наставу др Сања Маравић Чисар.

 16066_6.jpg

Свечаност је почела химном Републике Србије „Боже правде“ и студентском химном „Gaudemus igitur“ које је извео суботички Женски камерни хор „Pro musica“.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>